Scan stelt Mathijsen en Van Persie gerust

Ger
3 juli 2010, 16:07   Bijgewerkt: 3 juli 2010, 16:16

Joris Mathijsen en Robin van Persie zijn op tijd fit voor de halve finale van het WK tegen Uruguay, dinsdagavond in Kaapstad. De twee internationals van Nederland raakten vrijdag geblesseerd, maar een scan in het ziekenhuis bracht zaterdag geen ernstige schade aan het licht.

Mathijsen raakte in de warming-up voor de kwartfinale tegen Brazilië geblesseerd aan de knie. De centrumverdediger werd vervangen door André Ooijer. Van Persie beschadigde tijdens het gewonnen duel met de vijfvoudig wereldkampioen (2-1) een pees bij zijn elleboog. Uit medisch onderzoek kwam zaterdag echter niks ernstigs aan het licht.

{image[271814][left-half][]}Van Persie liet direct na de wedstrijd tegen Brazilië al stellig weten dat hij de halve eindstrijd niet zal missen. Bondscoach Bert van Marwijk was zaterdag tijdens een drukbezochte persconferentie, enkele uren voordat de uitslag van het onderzoek bekend werd, ook goed gestemd over de inzetbaarheid van zijn spits. "Wat betreft Robin ben ik heel positief."

Mathijsen heeft al langer last van zijn knie. Van Marwijk: "Hij kon echter wel gewoon voetballen. Het ging eigenlijk ook steeds beter, maar tijdens de warming-up van het duel met Brazili kreeg hij opnieuw last. Dan moet je geen risico nemen."

Mathijsen voelde bij het neerkomen na een sprong een stekend gevoel in zijn knie. "Elke stap deed pijn", verklaarde de verdediger van Hamburger SV naderhand. "Ik ging naar binnen en daar probeer je er nog alles aan te doen. Maar als je merkt dat het niet gaat, moet je zo professioneel zijn om te zeggen dat je niet kan spelen. Mijn wereld stortte even in. Hier heb je alles voor gedaan. Alles valt even in duigen."

Van Marwijk kan dinsdag niet beschikken over rechtsback Gregory van der Wiel en verdedigende middenvelder Nigel de Jong, die beiden een schorsing uitzitten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen