Malouda: "Met Domenech viel niet te praten"

4 juli 2010, 11:59

Florent Malouda heeft zondag hard uitgehaald naar Raymond Domenech. De spits (30) van Chelsea zegt onder andere dat het niet mogelijk was te discussiëren met de voormalige bondscoach van Frankrijk.

"Bij de nationale ploeg speelde ik waar mij gezegd werd te spelen. Zo simpel is het", vertelt Malouda in L'Equipe. "Van een dialoog, laat staan een gesprek met Raymond Domenech was nooit sprake. We hebben zelfs niet geprobeerd om Domenech te spreken over onze tactiek. Het was gewoon: ‘Doe wat je gezegd wordt en daarmee afgelopen’. Dat was de laatste jaren trouwens altijd zo met hem."

"Wij spelen allemaal bij topclubs en het verschil met de nationale ploeg is enorm. Bij onze clubs wordt alles voor de spelers gedaan, opdat ze zo goed mogelijk zouden voetballen. Dat ze aan niks anders moeten denken. Bij de nationale ploeg is dat niet zo", gaat Malouda verder. "De bond en Domenech moeten hun analyse zeker nog bekendmaken, vind ik. Vraag dan maar aan Domenech of hij trots is."

Afgelopen WK regeerde chaos in de selectie van les Blues. Goede prestaties bleven uit en de spanningen binnen de groep namen steeds verder toe. In de pauze van het duel met Mexico escaleerde de situatie. Nicolas Anelka noemde Domenech daarbij ‘hoerenzoon’, waarop hij naar huis werd gestuurd. De spelers waren het oneens met dat besluit en weigerden de daaropvolgende zondag te trainen. Sommigen waren ook niet bereid te spelen in de laatste poulewedstrijd, tegen Zuid-Afrika.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen