Ook assistent van Dunga hekelt kritische Cruijff

Ger
5 juli 2010, 13:54   Bijgewerkt: 5 juli 2010, 14:19

Na Carlos Dunga heeft ook Jorginho een sneer aan Johan Cruijff uitgedeeld. De voormalige assistent-coach van Brazilië vindt dat de legendarische nummer 14 geen recht van spreken heeft met zijn kritiek op de Goddelijke Kanaries.

Cruijff haalde vorige week hard uit naar de Zuid-Amerikanen. "Ik heb geen geld over voor een kaartje om Brazilië te zien spelen. Ze hebben de beschikking over talentvolle spelers, maar ze voetballen op een defensieve en oninteressante manier. Het is een schande voor de fans en het toernooi."

"Cruijff is nog nooit wereldkampioen geworden, dus hij weet niet waar hij het over heeft", zegt Jorginho tegen Esportes. De voormalig verdediger blikt ook nog terug op de door Brazilië verloren WK-kwartfinale tegen Oranje. "De Nederlanders wonnen weliswaar, maar ze overtuigden niet. Oranje speelde op een simpele, bureaucratische manier die volledig is gericht op de kwaliteiten van drie spelers."

Na het verlies van de Brazilianen tegen Nederland besloot Dunga zijn functie neer te leggen. Hierop zette de Braziliaanse voetbalbond de rest van de technische staf, waaronder Jorginho, ook op non-actief.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen