Benschop: "Laat Verbeek maar op me vloeken"

22 juli 2010, 07:56

Charlison Benschop degradeerde vorig seizoen met RKC Waalwijk uit de Eredivisie, maar het zou zomaar kunnen dat hij vanaf deze zomer basisspeler is van AZ. Mounir el Hamdaoui en Moussa Dembélé azen op een transfer en dat biedt kansen voor de jonge Benschop. Maar dan zal hij wel moeten scoren en dat lukt voorlopig niet.

In de oefenperiode scoorde Benschop nog niet één keer. Toch maakt hij zich nog geen zorgen. "Het is nog niet tot uiting gekomen, maar ik kan wel scoren. Je zou het niet zeggen met nul doelpunten tot nog toe. Ik heb echter een goed schot en schiet altijd heel onverwachts. Meestal vallen ze er ook wel in. De doelpunten gaan ook hier zeker komen. Ik heb tegen mijn moeder gezegd dat mijn goals in de belangrijke wedstrijden gaan vallen. Een aantal durf ik niet te zeggen, maar dat ze er gaan komen kan ik beloven", zegt de 20-jarige aanwinst van AZ op de website van zijn club.

Woensdag stond Benschop in de basis tegen het Engelse Plymouth Argyle, een duel dat AZ met 1-0 won. Coach Gertjan Verbeek maakte zich langs de kant regelmatig kwaad op de spits, vooral tijdens omschakelmomenten. Niet eg, vindt Benschop. Integendeel. "Ik vind het persoonlijk lekker dat de trainer veel met me bezig is", stelt hij. "Ze zeggen meestal dat een trainer die je veel coacht het juist in je ziet zitten. Als hij niks tegen me zou zeggen, was het wellicht een teken dat het niet goed zit. Dus laat Verbeek maar lekker op me schelden. Daar word ik alleen maar beter van."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen