NAC begint seizoen met één strafpunt

26 juli 2010, 12:28   Bijgewerkt: 26 juli 2010, 12:40

NAC Breda begint het seizoen 2010/ 2011 met een score van min 1 punt. De ploeg heeft van de beroepscommissie licentiezaken van de KNVB een strafpunt opgelegd gekregen, omdat het eerder dit jaar te laat was met de overdracht van CFK-gelden. De CFK is de Stichting Contractspelers en beheert onder meer de pensioenen.

De straf is iets minder zwaar dan geëist. De KNVB wilde de club eigenlijk twee strafpunten opleggen, maar de beroepscommissie vond dat te veel van het goede. Voorzitter Bas van Bavel van NAC Breda toont begrip voor de straf, maar vindt dat zijn club eigenlijk vrijgesproken had moeten worden. "In januari en februari zijn we te laat geweest met de afdracht van de CFK-gelden. Daar staat volgens de reglementen een straf op en op zich is het dus terecht dat die straf ook wordt uitgesproken."

"In de beroepszaak hebben wij echter aangevoerd dat wij de betalingsachterstanden zo snel mogelijk hebben ingelopen en dat de KNVB en het CFK niet volledig volgens hun eigen voorschriften hebben gehandeld", vervolgt hij. "De beroepscommissie licentiezaken heeft zich deels gevoelig getoond voor die argumenten en heeft nu gesteld dat NAC weliswaar een straf verdient, maar dan slechts over de februari-zaak. Vandaar ook dat de straf is teruggebracht van twee naar één punt."

NAC is niet blij met de straf, benadrukt de preses op de website van zijn club. "Maar we beseffen dat de straf op zich terecht is. We zijn wel blij dat de beroepscommissie licentiezaken oor heeft gehad voor de argumenten die we ter verdediging hebben aangevoerd, waardoor men is overgegaan tot strafvermindering. We kunnen bij de KNVB niet verder in beroep. Mochten we deze straf willen aanvechten, dan zouden we ons tot de burgerrechter moeten wenden, maar dat doen we niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen