Celtic hard ten onder, ruime zeges Basel en Partizan

28 juli 2010 – Celtic moet komende woensdag tijdens de return met Sporting Braga in Glasgow een heldendaad verrichten om de vierde Champions League-voorronde te bereiken. In de eerste krachtmeting met de Portugezen, in de derde kwalificatieronde, incasseerden de Schotten vanavond een hard pak rammel: 3-0.

Celtic trad in Braga aan met onder andere Glenn Loovens en Jos Hooiveld in de defensie. De twee Nederlanders kregen het niet voor elkaar doelpunten van Osorio Alan (penalty), Uwa Echiejile en Leite Nascimento Matheus te voorkomen. Celtic was vorig seizoen ook al afwezig in het miljoenenbal.

Dat geldt niet voor Debreceni, maar de kans dat de Hongaren er dit seizoen opnieuw bij zijn in het hoofdtoernooi, is zeer klein. De ploeg, die vorig seizoen alle duels in de poulefase verloor, was in eigen huis niet opgewassen tegen FC Basel. De Zwitsere kampioen stapte met een 2-0 zege van het veld, door goals van Stocker en Xhaka.

Partizan Belgrado staat evenals Basel al met één been in de laatste kwalificatieronde. De Servische topclub rekende op eigen terrein af met HJK Helsinki: 3-0. Rosenborg BK heeft zich ook een goede uitgangspositie verschaft. De Noren waren in Zweden de betere in het Scandinavisch onderonsje met AIK Solna (0-1).

Dinamo Zagreb heeft volgende week tijdens de return tegen FC Sheriff Tiraspol aan een doelpuntloos gelijkspel genoeg om de laatste schifting te bereiken. Woensdag remiseerden de Kroaten met 1-1 bij de alleenheerser in het Moldavische profvoetbal. Dinamo speelde een half uur met tien man, desondanks bleven ze op de been. Via Sammir en Erokhin was de stand toen al 1-1.

De terugwedstrijden staan volgende week op het programma.

Eredivisie

gerelateerd