Vernieuwd AZ doet goede zaken tegen IFK

29 juli 2010, 22:32

Ook met een compleet nieuwe voorhoede lijkt AZ dit seizoen weer een team om rekening mee te houden. Zonder Jeremain Lens, Mounir el Hamdaoui en Moussa Dembélé rekende de ploeg in de voorronde van de Europa League vrij eenvoudig af met het Zweedse IFK Göteborg: 2-0. Ragnar Klavan en Johann Berg Gudmundsson, één van de nieuwelingen in de voorhoede, scoorden.

Wie de opstelling van AZ zag, kon direct zien waar de ploeg deze zomer het zwaarst getroffen is. Achterin en op het middenveld staan, zelfs zonder WK-gangers Sergio Romero, Simon Poulsen, Hector Moreno en Stijn Schaars, veel vertrouwde namen, maar voorin heeft de ploeg een compleet nieuw gezicht gekregen. Lens is naar PSV en ook El Hamdaoui en Dembélé hopen Alkmaar op korte termijn te verlaten. Met het oog op transfers ontbraken beide spelers tegen IFK in de wedstrijdselectie.

Het was allemaal zoeken geblazen, maar dat AZ de wedstrijd tegen IFK toch wist te winnen, spreekt voor de Alkmaarders. Verdediger Ragnar Klavan kopte de thuisploeg vlak na rust op voorsprong, even later besliste Gudmundsson de wedstrijd met een prachtige trap in de verre hoek. Via de binnenkant van de paal plofte de bal binnen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen