Ekramy, Egyptische bolleboos in Rotterdams doel

10 april 2006, 13:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De flauwe grappen waren niet van de lucht, toen Sherif Ekramy vrijdag debuteerde in het basiselftal van Feyenoord. 'Die Sherif schiet met scherp' of 'ach, die Sherif rekent alle ballen in' waren veel gehoorde grappen over de voornaam van de Egyptische sluitpost. Toch maakte Ekramy al snel duidelijk dat er zeker niet om hem gelachen moet worden. FCUpdate.nl sprak met de Egyptenaar, die tot verbazing van alles en iedereen al prachtig Nederlands spreekt.

Toen Feyenoord aan het begin van dit seizoen Sherif Ekramy uit Egypte haalde, fronste menigeen zijn wenkbrauwen. Wat moest de Rotterdamse club nou met een Egyptische doelman? Was één lastige Egyptenaar, Hossam Ghaly, niet genoeg? Ghaly en Mido hadden er voor gezorgd dat Egyptische voetballers niet bepaald bekend stonden om hun discipline en bescheidenheid, maar de 22-jarige Ekramy bewijst vanaf het eerste moment dat het ook anders kan.

De communicatie met de andere spelers is in ieder geval geen enkel probleem, benadrukt hij. "De voetbaltaal had ik al snel onder de knie", zegt hij. Om te laten zien dat dit geen onzin is, voegt hij prompt daad bij woord door met zijn fraaie Egyptische accept ouderwetse Hollandse voetbaltaal als 'doordekken' en 'de bal kan terug' te roepen. "Praten met mijn verdediging is geen probleem", is de terechte conclusie van de sluitpost.

Na zijn optreden tegen Heerenveen is Ekramy in eigen land in één klap wereldberoemd geworden. "Deze wedstrijd was in Egypte op de televisie", legt hij uit. "Mensen weten nu wel wie ik ben, ik verwacht de komende dagen een hoop telefoontjes", lacht hij.

Hoewel zijn optreden in de basis ongetwijfeld naar meer smaakte, blijft Ekramy realistisch. "Als Lodewijks weer terug komt, ben ik tweede keeper. Dat is geen probleem. Als de trainer een beroep op me doet, sta ik er. Ik was best nerveus voor deze wedstrijd, vooral tijdens de warming-up. Toen de wedstrijd eenmaal begon, gingen de zenuwen weg."

"Om in de basis te staan bij Feyenoord was echt een droom voor me. En ach, het ging helemaal niet slecht. Jammer dat we niet gewonnen hebben, maar een gelijkspel is nog altijd beter dan met 1-0 verliezen, toch?"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen