Slomka tot medio 2007 hoofdtrainer van Schalke

10 april 2006, 14:33

Schalke '04 heeft het contract met hoofdtrainer Mirko Slomka verlengd tot medio 2007. De 38-jarige trainer tekende eerder een contract tot het eind van het huidige seizoen, maar de clubleiding van Schalke is dusdanig tevreden over zijn prestaties dat hij een seizoen langer mag blijven. Schalke staat op dit moment op de vierde plaats in de Duitse competitie en behoort bovendien tot de laatste vier in het UEFA Cup-toernooi.

Slomka werd eind vorig jaar aangewezen als opvolger van Ralf Rangnick, die de laan uit werd gestuurd nadat hij weigerde om zijn contract te verlengen. Onder Slomka presteert Schalke uitstekend. Pas vorige week liep de blauwe machine tegen de eerste forse tegenvaller op onder leiding van Slomka, door in eigen stadion met 2-0 te verliezen van rivaal Hamburger SV. 

Door deze nederlaag, en het gelijke spel tegen Duisburg afgelopen zondag, lijkt de kans klein dat Schalke volgend seizoen opnieuw deel kan nemen aan de Champions League. Aanvankelijk was afgesproken dat Slomka alleen zou mogen blijven wanneer hij de ploeg naar het kampioenenbal zou loodsen, maar de clubleiding is op deze afspraak terug gekomen. Slomka blijft sowieso, ongeacht de eindklassering van Schalke dit seizoen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen