FC Twente gaat weer voor kampioenschap

1 augustus 2010, 13:15

Een plek bij de eerste vijf. Dat is de doelstelling van FC Twente voor het komende seizoen. Maar op basis van hetgeen de ploeg zaterdag liet zien tegen Ajax, kunnen de Tukkers onmogelijk genoegen nemen met een vijfde of zelfs vierde plek, weet ook aanvoerder Peter Wisgerhof. “Natuurlijk willen we meedoen om de titel.”

Blaise N'Kufo, Kenneth Perez, Miroslav Stoch en Ronnie Stam zijn vertrokken, maar kwaliteit is er nog voldoende in Enschede. Luuk de Jong en Marc Janko hebben de kwaliteiten om N'Kufo te doen vergeten, op het middenveld is de Ivoriaanse ijzervreter Cheik Tioté sinds het vertek van Perez een vaste waarde, aanwinst Emir Bajrami is de vervanger van Stoch en rechts achterin speelt Dwight Tiendalli op de plek van de vertrokken Stam. Daar kan ook Robert Rosales uit de voeten en bovendien heeft trainer Michel Preud'homme twee andere aanwinsten, Nacer Chadli en Rasmus Bengtsson, achter de hand. Mogelijkheden voldoende dus en bovendien zijn sterkhouders als Douglas, Wisgerhof, Brama, Janssen en Ruiz 'gewoon' gebleven.

Het gevolg: FC Twente heeft ook dit seizoen weer een uitstekende ploeg. Tot 31 augustus zal men in Enschede nog even het hart vasthouden, maar als de huidige selectie bij elkaar blijft, kunnen er weer mooie dingen gebeuren in Tukkerland.

Johan Cruijff Schaal

Johan Cruijff Schaal

De concurrentie is gewaarschuwd, realiseert Wisgerhof zich. “Iedereen die ons tegen Ajax heeft zien spelen, houdt rekening met ons. Daar moeten wij ons op instellen, heel veel teams zullen er alles aan doen om ons, als landskampioen, te verslaan.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen