Kahn wil als nummer twee mee naar WK

10 april 2006, 15:17

Oliver Kahn laat zich niet uit het veld slaan. De doelman van Bayern München heeft tijdens een extreem drukke persconferentie laten weten dat hij niet van plan is om een punt achter zijn interlandloopbaan te zetten. De 36-jarige Kahn wil graag naar het WK en zal genoegen nemen met een rol als tweede keeper achter Jens Lehmann.

Of Jürgen Klinsmann blij is met het besluit van Kahn, is twijfelachtig. Het is geen geheim dat Kahn en Lehmann elkaar niet mogen en met beide heren in de selectie is de kans op onrust groot. Klinsmann gaf, nadat hij gekozen had voor Lehmann, aan dat Kahn zelf mocht bepalen of hij als reserve mee wilde naar het WK. De algemene verwachting was dat Kahn zou bedanken voor de eer, maar niets is minder waar. Kahn wil mee.

"Dit is geen gemakkelijke situatie voor mij", begon Kahn zijn verhaal. "Ik heb de laatste twee jaar keihard gewerkt om mijn plaats in het doel te behouden en het is ontzettend teleurstellend dat ik mijn persoonlijke doel niet kan bereiken. Toch draait het tijdens het WK niet om individuen. De beslissing is gevallen en dat zal ik accepteren. De hele ploeg, inclusief Jens Lehmann, kan tijdens het WK rekenen op mijn volledige steun."

Duitsland stuit tijdens de groepsfase van het toernooi op Polen, Costa Rica en Ecuador.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen