Ajax
5 – 0
Excelsior Maassluis

Stekelenburg: "We misten duelkracht"

9 augustus 2010 – Er leek voor Ajax lange tijd geen wolkje aan de lucht in Groningen. Na de twee treffers van Mounir el Hamdaoui werd het gemis van de vele afwezigen toch voelbaar. Het mag echter geen excuus zijn dat spelers als Luis Suarez en Jan Vertonghen afwezig waren, vindt Maarten Stekelenburg. 

"Als je 2-0 voor staat en de overwinning toch nog weggeeft, ben je daar ziek van", zei de doelman van Ajax in De Telegraaf. De Oranje-international weet waar het aan schortte. "Aan de duelkracht. We wisten dat we vandaag door het ontbreken van Jan Vertonghen en Luis Suarez wat lengte misten. Als je de wedstrijd bekijkt, denk ik dat we tot de 0-2 domineerden. Er was niks aan de hand. Maar op het laatst begonnen zij lange ballen te spelen. Misschien hadden we wat meer druk vooruit moeten geven, zodat de ballen van verder kwamen. Dat lukte ook niet meer." 

Stekelenburg vindt dat Ajax niet als een topclub speelde. "Als topclub mag je dit niet meer uit handen geven", aldus de keeper, die met zijn verdediging op zoek moet naar de vorm van vorig jaar, toen het nauwelijks doelpunten incasseerde. "De laatste duels kregen we elke keer een goal tegen en soms wel meer, terwijl het vorig jaar verdedigend zo goed ging. Daar moeten we weer naartoe."

Ajax

gerelateerd