Nijland: "Fan krijgt voor het leven stadionverbod"

Koen Freriks
9 augustus 2010, 10:40

De supporter die zondag FC Groningen-Ajax verstoorde door het veld op te rennen, komt de Euroborg nooit meer in. "Hij krijgt een stadionverbod voor het leven", zei algemeen directeur Hans Nijland na afloop tegen De Telegraaf.

"En of de KNVB het ermee eens is, interesseert me niet. Het is ons huis en wij bepalen de regels tot hoever men kan gaan. Dat doe ik ook bij mijn kinderen: afspraak is afspraak", zijn de heldere woorden van de directeur.

Verder kan Nijland wel lachen om het voorval. De vader van PSV-speler Stef Nijland ging luchtig met het voorval om. "Wat wil je nog meer voor spektakel? Vier goals en nog iemand op het speelveld ook!" 

Ajax-speler Urby Emanuelson vond dat de supporter de uitslag van de wedstrijd heeft beïnvloed. "Dit kost ons gewoon twee punten", vindt de linksbuiten van de bezoekers. "FC Groningen wordt beloond voor een gek, een eigen supporter, die het veld betreedt. De arbiter had gewoon moeten affluiten en, nadat die man was opgepakt, het spel moeten hervatten met een scheidsrechtersbal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen