Van der Vaart voert druk op Bayern op

11 april 2006, 12:43

Met nog vijf wedstrijden te gaan, is de spanning in de Duitse competitie weer helemaal terug. Een paar weken geleden had Bayern München nog een gat van elf punten naar rivaal Hamburger SV, maar de Zuid-Duitsers hebben dat verschil de afgelopen weken als sneeuw voor de zon zien verdwijnen. Momenteel bedraagt het gat nog vier punten. "Dat is niet veel, er kan nog van alles gebeuren", zegt Rafael van der Vaart dan ook.

In gesprek met het Duitse Sport 1 is Van der Vaart optimistisch over de titelkansen van Hamburger SV. "We moeten hopen dat Bayern nu een beetje nerveus wordt. Vier punten is niet veel, dat weet Bayern ook. Het is logisch dat ze nu een beetje bang worden, want ze hebben hun voorsprong in een paar weken tijd zien teruglopen van elf naar vier punten."

Toch benadrukt Van der Vaart dat de tweede plaats, die recht geeft op deelname aan de Champions League, voor zijn ploeg in eerste instantie prioriteit heeft. "We hebben nu een gat van negen punten naar Schalke, dat vierde staat. Dat moet genoeg zijn, Schalke is weg. We zullen met Bayern en Werder Bremen moeten strijden om twee plaatsen in de Champions League. We willen dan ook eerst onze tweede plaats veilig stellen, daarna kijken we wel verder."

De derde plaats in de Duitse competitie geeft recht op deelname aan de voorronde van de Champions League. Momenteel heeft Werder Bremen, de huidige nummer drie, een achterstand van drie punten op Hamburger SV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen