Pot: "Nu Spanje uit play-offs houden"

12 augustus 2010, 08:05   Bijgewerkt: 11 augustus 2010, 23:11

De eerste missie van Jong Oranje is geslaagd. De ploeg won woensdag met 0-3 bij Liechtenstein en is daardoor zeker van deelname aan de play-offs om een EK-ticket. Omdat concurrent Spanje punten morste in Finland (1-1), is de ploeg van trainer Cor Pot met nog één duel te gaan bovendien al verzekerd van groepswinst.

Jong Oranje speelt zijn laatste groepswedstrijd in en tegen Spanje en krijgt dan de kans om de Zuid-Europeanen veel pijn te doen. "Wij kunnen daar relaxed naar toe. Maar het zou niet verkeerd zijn om zo’n sterk team niet op het EK te hebben. Ik vond Spanje een heel onsympathiek elftal. Het zou mooi zijn als wij ze op de laatste speeldag zelfs uit de play-offs kunnen houden. Want ze zijn nu allerminst zeker van een plek bij de beste vier nummers twee", zegt Pot op de KNVB-site OnsOranje.nl.

Hoe de wedstrijd in Spanje ook verloopt, Jong Oranje kan zich opmaken voor de play-offs. De loting daarvoor is half september, de dubbele ontmoeting een maand later. Pot hoopt stiekem op Jong Rusland als opponent. "Ik heb door mijn tijd bij Zenit Sint-Petersburg iets met dat land. En het is ook een ploeg die we kunnen hebben. Maar dat geldt voor elk team dat we treffen: we doen voor niemand onder", vindt hij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen