Hart redt Man City van nederlaag bij Spurs

Koen Freriks
14 augustus 2010, 15:48   Bijgewerkt: 14 augustus 2010, 16:50

Tottenham Hotspur en Manchester City hebben elkaar in de seizoensopener in de Engelse Premier League in evenwicht gehouden. Op White Hart Lane kwamen beide teams in een aantrekkelijk duel niet tot scoren: 0-0. Nigel de Jong speelde de gehele wedstrijd in de basis bij de bezoekers uit Manchester, doelman Joe Hart was de man van de wedstrijd.

Manchester City investeerde deze zomer weer fors in de selectie. Drie aankopen, Aleksandar Kolarov, Yaya Touré en David Silva, kregen direct een basisplaats van trainer Roberto Mancini. Toch was het geen aankoop of een van de andere sterspelers die de show stal bij City. Doelman Joe Hart, vorig jaar nog verhuurd, was de beste man aan de zijde van de sterrenformatie. 

De 23-jarige keeper hield zijn team deze wedstrijd op de 'nul'. Manchester City was in een extreem verdedigende opstelling begonnen, met drie controlerende middenvelders (Touré, Barry en De Jong). Tottenham wist daar wel raad mee en zocht, vooral in de eerste helft, telkens de aanval op. De dominantie van de Spurs leidde tot grote kansen, maar Hart pareerde alle inzetten. Vooral Gareth Bale en Jermain Defoe kregen uitstekende mogelijkheden, maar hadden de pech dat de Engelse sluitpost een topdag had. 

Daardoor bleef de wedstrijd onbeslist. Dat Manchester City nog moet groeien als team was wel duidelijk. Hoewel niemand bij de peperdure ploeg door de mand zakte, kon het als ploeg vandaag niet opboksen tegen Tottenham. Onder leiding van regisseur Luka Modric lijkt trainer Harry Redknapp weer een prima ingespeeld team af te leveren, die zeker kan meedoen om de vierde plaats, waar het vorig seizoen zo knap op eindigde. Mancini moet zorgen dat hij van al zijn sterren een team weet te smeden, om de hoge verwachtingen dit seizoen waar te kunnen maken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen