Sparta vreest, NAC Breda hoopt

12 april 2006, 10:21

Na de zeges van Sparta en NAC Breda en de nederlaag van ADO Den Haag, is de strijd om lijfsbehoud weer helemaal open. Deze drie ploegen strijden om twee posities boven de rode streep. NAC Breda moet vanavond op bezoek bij Heracles, ADO Den Haag speelt tegen het gedegradeerde RBC Roosendaal, terwijl Sparta RKC Waalwijk op bezoek krijgt. NAC kan zich veilig spelen, terwijl Sparta in het slechte geval na vanavond zeker is van deelname aan de play-offs om lijfsbehoud.

Op dit moment staat Sparta zestiende, met slechts één en twee punten achterstand op respectievelijk ADO Den Haag en NAC Breda. Dit betekent dat de situatie vanavond, bij een nederlaag van Sparta tegen RKC Waalwijk, kan worden beslist. Als ADO en NAC Breda er vervolgens immers in slagen om drie punten te pakken, is het gat voor Sparta niet meer te overbruggen.

Gezien het goede optreden van Sparta tegen RBC Roosendaal (5-0), lijkt de kans echter klein dat de ploeg van Wiljan Vloet de boot in zal gaan tegen RKC Waalwijk. "We kijken niet naar onze concurrenten, we hebben de situatie immers in eigen hand. Als we onze laatste twee wedstrijden winnen, blijven we er in. De wedstrijd tegen RBC was goed voor ons vertrouwen. We gaan vanavond tegen RKC dan ook opnieuw vol voor de winst", zegt trainer Vloet.

Zondag, op de laatste speelronde, staat de kraker tussen ADO Den Haag en Sparta op het programma. NAC Breda krijgt tijdens de laatste speelronde kampioen PSV op bezoek. Aangezien Sparta en ADO haar laatste duel dus onmogelijk allebei kunnen winnen, heeft NAC Breda vanavond aan een zege op Heracles voldoende om lijfsbehoud zeker te stellen. Het voordeel van NAC Breda is hiermee dat haar tegenstander vanavond, Heracles Almelo, sinds afgelopen weekend al zeker is van handhaving.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen