NEC-Roda sleutelduel in strijd om negende plaats

12 april 2006, 11:30

In de strijd om een plaats bij de beste negen zijn vanavond alle ogen gericht op het McDos Goffertstadion. In Nijmegen neemt NEC, de huidige nummer acht, het immers op tegen het twee plaatsen lager geklasseerde Roda JC. Bij winst is NEC vrijwel zeker verzekerd van deelname aan de play-offs, bij een nederlaag dreigt NEC buiten de top-negen te vallen.

Met nog twee wedstrijden te gaan is SC Heerenveen de enige ploeg die vrijwel verzekerd is van een eindklassering tussen plaats zes en negen. De Friezen hebben een wonder nodig om bij de eerste vijf te eindigen, maar de voorsprong op de nummer tien (Roda JC) is liefst zes punten. Het tweede startbewijs voor de play-off tussen de nummers zes en negen, zal gaan naar FC Groningen, Ajax of FC Utrecht. Dit drietal vecht om twee plaatsen bij de eerste vijf, de verliezer voegt zich bij Heerenveen in de strijd om het laatste UEFA Cup-ticket.

Aangenomen mag worden dat NEC, Twente, Roda en Vitesse dus zullen strijden om twee plaatsen bij de beste negen. Opmerkelijk genoeg speelt NEC nog tegen twee van haar directe rivalen. Woensdag komt Roda JC naar Nijmegen, waarna zondag de derby tegen Vitesse op het programma staat. FC Twente (AZ-uit en Groningen-thuis) speelt als enige ploeg van dit kwartet niet meer tegen één van haar directe concurrenten.

Jan van Staa

Jan van Staa

Voor Roda JC is het duel met NEC haar laatste kans. De Limburgers lijken ook met een gelijkspel weinig op te schieten, aangezien het dan op doelsaldo nog altijd niet in de top-negen staat. Bovendien zou NEC dan aan een gelijkspel in Arnhem genoeg hebben om de Limburgers achter zich te laten. 

Het enige wat Vitesse kan doen, is hopen. De ploeg staat voor de loodzware opgave om in Amsterdam te winnen van Ajax. Zo niet, is de ploeg afhankelijk van de resultaten op de andere velden. Als Vitesse verliest, en NEC-Roda en AZ-Twente eindigen in een gelijkspel, zijn de Arnhemmers uitgeschakeld voor een plaats bij de eerste negen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen