Koster slaat in slotfase terug, Porto klopt Genk

19 augustus 2010, 22:28

Het zag er in de ontmoeting met Dinamo Minsk, in de play-offronde van de Europa League, lange tijd somber uit voor Club Brugge. Door een goal van Dragun kwamen de Belgen al na zes minuten op achterstand in het eigen Jan Breydel Stadion. In de slotfase kantelde de ploeg van Adrie Koster de score echter en zegevierde met 2-1.

Brugge had de hele wedstrijd het betere van het spel, maar kreeg het niet voor elkaar het veldoverwicht in goals om te zetten. Uiteindelijk had het een, terechte, strafschop nodig om langszij te komen. Hoefkens benutte de elfmetertrap, die werd toegekend na een overtreding op invaller Akpala. Een kwartier later bezorgde Blondel Club, met Ryan Donk in de basis, de verdiende zege door snoeihard de 2-1 binnen te schieten.

Voor Racing Genk verliep het Europese avondje minder goed. De Belgen waren op eigen terrein niet opgewassen tegen FC Porto: 0-3. Falcao opende na een half uur vanaf elf meter de score. Toen Genk als gevolg van een rode kaart van Matoukou met tien spelers kwam te staan, maakten de Portugezen via Souza en Belluschi het definitieve verschil. De return, volgende week in Porto, lijkt hierdoor een formaliteit.

Het tweede treffen lijkt ook overbodig geworden bij Palermo- NK Maribor en Hajduk Split- Unirea Urziceni. Die duels eindigden donderdag respectievelijk in 3-0 en 4-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen