Poll: veel animo voor topklasse

12 april 2006, 12:50

De bezoekers van FCUpdate.nl zien veel potentie in het plan over de zogenaamde topklasse, een competitie die de brug tussen de eerste divisie en het amateurvoetbal zou moeten vormen. Clubs uit de eerste divisie zouden kunnen degraderen naar de topklasse en amateurclubs zouden door middel van promotie de omgekeerde weg kunnen volgen.

Op de vraag of het mogelijk moet zijn om te degraderen uit de Gouden Gids Divisie, was het antwoord duidelijk. Liefst 84% van de mensen die hun stem uitbrachten, zijn een voorstander van een dergelijke constructie. Slechts 16% vindt dat het amateurvoetbal en de eerste divisie voorlopig gescheiden moeten blijven. 

De eventuele oprichting van een topklasse is al geruime tijd een belangrijk punt op de agenda van de KNVB. Zowel clubs uit het amateurvoetbal als eerste divisionisten staan voorlopig skeptisch tegenover het plan, maar de voetbalbond lijkt met de topklasse een soort 'tussenklasse' te willen maken. Deze klasse moet het gapende gat tussen betaald voetbal en amateurvoetbal verder verkleinen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen