Euroborg strijdtoneel van kraker om vijfde plaats

12 april 2006, 15:15

Wie voor aanvang van het seizoen had gezegd dat FC Groningen en FC Utrecht na 32 wedstrijden in een direct duel zouden knokken om de vijfde plaats, was ongetwijfeld voor gek verklaard. Voor de Utrechters is een dergelijke klassering geen uitzondering, maar dat ook FC Groningen zo goed presteert is een regelrechte sensatie. Vanavond treffen beide ploegen elkaar in Euroborg, met als inzet niets minder dan de vijfde plaats in de eredivisie.

FC Utrecht staat op dit moment vierde, FC Groningen zesde. Het verschil tussen beide ploegen is slechts drie punten, waardoor de Groningers bij een overwinning in eigen stadion op gelijke hoogte komen met de ploeg uit de Domstad. Bij een nederlaag van FC Groningen daarentegen verzekert FC Utrecht zich van een plaats bij de top-vijf. Als Ajax vervolgens wint van Vitesse, is de Groningse droom op een top-vijf klassering verleden tijd.

Ron Jans

Ron Jans

"We willen aanvallen, druk zetten en winnen", vat Jans op de website van FC Groningen zijn strijdplan samen. "Utrecht is een geduchte tegenstander en voor Utrecht-begrippen pakken ze dit seizoen veel punten in uitwedstrijden. Het collectief en de werklust zijn natuurlijk bekende elementen uit het spel van de ploeg", weet hij. 

Op de laatste speeldag moet FC Groningen op bezoek bij FC Twente. FC Utrecht speelt in eigen stadion tegen Willem II, terwijl Ajax op bezoek moet bij RKC Waalwijk.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen