'Liverpool-miskoop Aquilani terug naar Italië'

Koen Freriks
21 augustus 2010, 13:52   Bijgewerkt: 21 augustus 2010, 14:03

Liverpool-trainer Roy Hogdson heeft Alberto Aquilani dit seizoen niet nodig. De 26-jarige middenvelder mag verhuurd worden, geeft de nieuwe hoofdcoach aan. Juventus schijnt geïnteresseerd te zijn in de blessuregevoelige spelmaker, meldt Sky Sports.

Aquilani kwam vorig jaar voor ruim twintig miljoen euro over van AS Roma, maar kon zelden overtuigen bij Liverpool. De Italiaanse international was veelvuldig geblesseerd, waardoor zijn aanpassing aan het Engelse voetbal zeer stroef verliep. In Engelse media heeft hij al het stempel 'miskoop'.

Voor Hodgson is de Italiaan momenteel geen eerste keus op het middenveld. "Voor Aquilani wordt het een heel belangrijk jaar. Hij moet elke week spelen en weer een basisspeler worden bij een club", aldus de Britse coach.

"Natuurlijk kan ik hem dat niet beloven als hij wordt verhuurd, maar het zou voor alle partijen goed kunnen uitpakken", aldus Hodgson, die rekening houdt met de forse transfersom die Liverpool voor Aquilani heeft betaald. "Het zou zijn transferwaarde beschermen, als hij weer veel aan spelen toekomt. Maar als hij over een jaar terugkeert bij Liverpool, verwacht ik de oude Aquilani van voor zijn blessureleed."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen