FC Groningen na zege naast FC Utrecht

12 april 2006, 21:55

FC Groningen en FC Utrecht maken het tot de laatste speelronde spannend. De Utrechters hadden in Euroborg de kans om Groningen uit te schakelen in de strijd om de vijfde plaats, maar de thuisclub won: 2-1. Hierdoor hebben beide ploegen nu evenveel punten en moet de laatste speelronde voor beide ploegen de beslissing brengen.

FC Groningen en FC Utrecht begonnen met tegenstrijdige belangen aan het duel in Euroborg, de fraaie nieuwe thuishaven van de Groningers. De thuisploeg wist dat het moest winnen om kans te houden op een plaats bij de eerste vijf, terwijl FC Utrecht dik tevreden zou zijn met een punt. De Utrechters hebben immers twee punten voorsprong op haar Groningse opponent. Een puntendeling in Groningen zou de Domstedelingen de mogelijkheid geven om het karwei zondag in eigen stadion tegen Willem II af te maken.

De Groningers wisten dus wat hen te doen stond om haar kansen op de top-vijf levend te houden: winnen. Deze uitgangspositie leek de nodige druk met zich mee te brengen, want in de openingsfase van de wedstrijd kwam de ploeg van trainer Ron Jans geen seconde in haar spel. Topscorer Nevland kwam aanvankelijk niet in het spel voor en de defensie van de Noorderlingen oogde nerveus. Pas na een half uur kwam de thuisploeg beter in haar spel. De eerste grote kans was voor Rasmus Lindgren, maar de middenvelder slaagde er niet in om een knappe kopbal van Danny Buijs in het Utrechtse doel te werken.

Verder dan deze kans kwam Groningen in de eerste helft niet, maar na rust leek de ploeg alle schroom van zich af te gooien. Nog geen vijf minuten na rust zorgde Koen van der Laak met een rake kopbal voor de bevrijdende openingstreffer. Na deze treffer leek alle nervositeit uit het spel van Groningen te zijn verdwenen en binnen tien minuten zorgde Rasmus Lindgren, opnieuw uit een spelhervatting, voor het tweede Groningse doelpunt. De Zweed kopte een afgemeten vrije trap van Paul Matthijs, waarbij Erik Nevland bij de eerste paal als bliksemafleiding fungeerde, feilloos achter de kansloze Joost Terol.

Dit doelpunt leek de wedstrijd op slot te gooien, maar FC Utrecht-trainer Foeke Booij dacht daar anders over. De oefenmeester bracht, met nog twintig minuten op de klok, in de vorm van Robin Nelisse en Darl Douglas twee nieuwe aanvallers in het veld. Met name de komst van de snelle Douglas zorgde voor nogal was paniek in de Groningse defensie. De ex-Ajacied stuurde met twee fraaie bewegingen Antoine van der Linden het bos in, waarna hij met een goede voorzet Tom Caluwé vond. Het schot van de Belg belandde vervolgens, met wat kunst- en vliegwerk, in het Groningse doel.

Deze treffer vormde het startsein voor een zinderende slotfase. Utrecht rook bloed en ging met man en macht op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg kreeg ook kansen (via Nelisse en Caluwé), maar de opportunistische speelwijze zorgde er wel voor dat Groningen in aanvallend opzicht ruimte kreeg. Zo waren Nevland, Lindgren en aanvoerder Matthijs dicht bij een allesbeslissende derde treffer, maar zo ver kwam het niet.

Het bleef 2-1 en daarmee was men in Groningen dik tevreden. Met nog één speelronde te gaan staan beide ploegen hierdoor op gelijke hoogte. De laatste speeldag, waarin Utrecht Willem II ontvangt en FC Groningen op bezoek moet bij FC Twente, zal de beslissing moeten brengen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen