Wielaert heeft spijt van transfer naar Ajax

24 augustus 2010, 09:31   Bijgewerkt: 24 augustus 2010, 11:01

Na ruim een jaar bankzitten hoopt Robbie Wielaert komend seizoen weer wekelijks aan spelen toe te komen. De 31-jarige verdediger verruilde deze week Ajax voor Roda JC, waar hij zijn tijd in Amsterdam snel achter zich hoopt te kunnen laten. 

Wielaert blikt met weinig plezier terug op zijn tijd bij Ajax. "Het is geen gelukkig huwelijk geworden, door een combinatie van factoren. In januari 2009 haalde Marco van Basten mij om mijn organisatorische kwaliteiten. Daar moet ik het ook van hebben, maar Ajax was in die periode los zand en dat bleef het. Ik heb zelf nooit mijn niveau gehaald in dat eerste halfjaar, toen ik nog in de basis stond. Vervolgens kreeg je de trainerswissel. Het is Jol zijn recht om keuzes te maken, maar vanaf dag één heb ik gevoeld dat ik niet in zijn plannen voorkwam", zegt hij in AD Sportwereld.

Terwijl Wielaert bij Ajax op de tribune belandde, maakte zijn oude club FC Twente een grote stap voorwaarts en veroverde het zelfs de landstitel. "Pijn is een groot woord, maar je realiseert je dat je die groei mee had kunnen maken als je was gebleven. Alleen dacht ik: er zijn méér kansen om kampioen te worden. In principe is Ajax een grotere club dan Twente, maar in de afgelopen achttien maanden is dat op het veld niet gebleken. Achteraf is de conclusie dat ik de stap niet had moeten maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen