Utrecht 'zal gedoseerd aanvallen' tegen Celtic

25 augustus 2010, 19:46

Hoewel FC Utrecht afgelopen week de eerste ontmoeting met Celtic, in de play-offs van de Europa League, in Schotland met 2-0 verloor, hebben de Domstedelingen er nog alle vertrouwen in dat ze zich kunnen kwalificeren voor de poulefase van het Europese bekertoernooi. Belangrijk is dan wel dat er donderdagavond tijdens de return in de Galgenwaard géén persoonlijke fouten worden gemaakt.

“We weten wat de opdracht is en daar stemmen we ons strijdplan op af”, zei trainer Ton du Chatinier woensdag, na een besloten training, tegen de verzamelde media. “We zullen gedoseerd aanvallen en moeten oppassen voor de snelle omschakeling. Uit kregen we door twee persoonlijke fouten twee tegendoelpunten. Dat mag morgen niet gebeuren.” Jan Wuytens is het met zijn coach eens.

“Kansen weggeven op dit niveau is dodelijk. Foutjes worden direct afgestraft”, aldus de verdediger. “We zullen heel geconcentreerd moeten spelen. Het geloof is er ook bij ons na de 2-0 nederlaag zeker nog. We waren in Glasgow niet kansloos. Zeker tijdens de eerste dertig minuten hebben we daar goed gespeeld.”

Utrecht heeft dit seizoen al goed gespeeld op het Europese podium en hieruit put Du Chatinier veel vertrouwen. “In Luzern speelden we een zeer goede wedstrijd en ook de eerste helft bij Celtic was goed. Nu moeten we laten zien dat we weer een stap verder zijn en of zorgen dat we tegen deze ploeg tot scoren kunnen. De weinige kansen die je krijgt moeten raak zijn”, besluit de oefenmeester.

Utrecht moet het morgenavond zonder Jacob Mulenga stellen. De Zambiaanse spits viel vorige week tijdens het duel in Glasgow uit met een hamstringblessure. Hij wordt vervangen door Edouard Duplan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen