Auxerre, Zilina en Kopenhagen ook in CL

25 augustus 2010, 22:41   Bijgewerkt: 26 augustus 2010, 00:55

Auxerre is terug in de Champions League. De Fransen, die voor het laatst in 2003 op het hoogste niveau speelden, kwalificeerden zich woensdag voor de elitecompetitie. Voor eigen publiek poetsten ze de 1-0 nederlaag tegen Zenit St. Petersburg uit het eerste duel weg. De Russen werden met 2-0 opzij geschoven.

Cédric Hengbart voor rust en Ireneusz Jelen na de pauze maakten de treffers voor Auxerre. Vervolgens had Zenit moeite zijn frustraties de baas te blijven. Viatcheslav Malafeev en Tomas Hubocan kregen beide een directe rode kaart.

MSK Zilina stootte ook door naar het hoofdtoernooi. De kampioen van Slowakije had vorige week het zware werk al gedaan door in Tsjechië met 2-0 te winnen bij Sparta Praag. Woensdag maakte het op eigen terrein het karwei af met een 1-0 zege, door een doelpunt van Momodou Ceesay. FC Kopenhagen plaatste zich ook. De ploeg was de betere in het Noord-Europese onderonsje met Rosenborg BK. Na ruim een half uur maakte Sölvi Ottesen de beslissende goal voor de Deense hoofdstedelingen (1-0), waardoor de 2-1 nederlaag in het eerste duel teniet werd gedaan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen