Angola vraagt Mourinho om hulp

13 april 2006, 15:22

De nationale ploeg van Angola hoopt in de aanloop naar het WK hulp te krijgen van niemand minder dan José Mourinho. De Angolese voetbalbond heeft de Portugese oefenmeester benaderd om in de weken voorafgaand aan het mondiale eindtoernooi als assistent van bondscoach Goncalves de Oliveira te fungeren. Mourinho is benaderd omdat hij nauwe banden heeft met Angola, het geboorteland van zijn vrouw.

Angola heeft zich voor het eerst in haar historie gekwalificeerd voor het WK en wil er alles aan doen om in Duitsland goed voor de dag te komen. Mourinho, de man die Chelsea naar een tweede opeenvolgende landstitel lijkt te leiden, is volgens de Angolezen de ideale man om de nationale ploeg naar een hoger niveau te brengen. Naast zijn trainingsmethoden zouden ook zijn kwaliteiten om spelers psychisch sterker te maken meer dan welkom zijn in het Angolese kamp.

Saillant detail is overigens dat Angola tijdens de groepsfase van het WK stuit op Iran, Mexico en Portugal, het geboorteland van Mourinho. De oefenmeester liet al regelmatig weten dat hij graag ooit bondscoach van Portugal zou willen worden en het is dan ook de vraag of hij nu zijn best wil doen om een tegenstander van zijn landgenoten sterker te maken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen