Groep C: Italië met moeite langs Estland

Koen Freriks
3 september 2010, 22:48   Bijgewerkt: 3 september 2010, 23:12

Italië heeft vrijdag met de nodige moeite de EK-kwalificatiewedstrijd bij Estland in winst omgezet. De nieuwe bondscoach Cesare Prandelli zag dat zijn ploeg na een uur spelen een 1-0-achterstand binnen vijf minuten omzette in een voorsprong: 1-2.

Prandelli, de opvolger van Marcello Lippi, gaat met een flink vernieuwd team op jacht naar een plek op het EK in Polen en Oekraïne. Salvatore Sirigu van Palermo neemt voorlopig de plaats onder de lat over van de geblesseerde Gianluigi Buffon. Voorin geeft Prandelli het vertrouwen aan 'probleemkind' Antonio Cassano, die door Lippi buiten de WK-selectie was gehouden.

Cassano betaalde het vertrouwen van de nieuwe bondscoach vrijdag terug. De spits maakte de gelijkmaker, nadat Sergei Zenjov het gastland na een half uur op voorsprong had gebracht. Leonardo Bonucci tekende even later voor de tweede treffer van de 'Azzurri'. Andrea Pirlo was twee keer de aangever. Ragnar Klavan van AZ had een basisplaats bij Estland, dat vorige maand al de kwalificatiereeks opende met winst op de Faroër Eilanden. 

Servië

Servië begon EK-kwalificatiereeks met meer overtuiging. De andere WK-ganger in groep C voldeed aan de verwachtingen door ruim te winnen van de Faroër Eilanden. Mede dankzij een treffer van oud-PSV'er Danko Lazovic won Servië met 3-0.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen