Bayern: "Robben had nooit naar WK gemogen"

Koen Freriks
6 september 2010, 22:44   Bijgewerkt: 6 september 2010, 23:00

Arjen Robben had nooit in actie mogen komen op het WK in Zuid-Afrika. Dat is de harde conclusie van Bayern München naar aanleiding van een extra onderzoek naar de zware hamstringblessure van de sterspeler, meldt de NOS. De KNVB is grof in de fout gegaan, vindt de Duitse topclub.

Robben liep een week voor het WK een spierscheuring op. De medische staf van de KNVB constateerde destijds één kleine scheur, waarna de vleugelaanvaller snel herstelde door een spoedbehandeling van fysiotherapeut Dick van Toorn. Achteraf bleek Robben echter met nóg een scheur rond te lopen, beweert Bayern te hebben ontdekt uit MRI-scans.

{image-old[45651][right-half][]}De vlugge aanvaller raakte op 5 juni in de oefenwedstrijd tegen Hongarije geblesseerd aan de hamstring. Vervolgens werd hij in het bijzijn van KNVB-bondsarts Goudswaard, de Rotterdamse specialist Heijboer en vader Robben in het Erasmus-ziekenhuis in Rotterdam onderzocht door middel van een MRI-scan. Daar werd geconstateerd dat de schade snel kon genezen.

Het verhaal van daarna is bij voetbalminnend Nederland bekend. Robben stroomde zoals gepland tijdens de groepsfase in, ging steeds beter spelen en was belangrijk in het bereiken van de finale. Hij speelde in totaal vijf wedstrijden, scoorde twee doelpunten en kon in de eindstrijd tegen Spanje zelfs in de verlenging probleemloos meekomen. Vlak na zijn terugkeer bij Bayern München werd tegen alle verwachtingen in ernstige schade geconstateerd. De aanvaller staat vermoedelijk het hele kalenderjaar buiten spel. De KNVB en bondscoach Bert van Marwijk snappen nog altijd niet hoe dat kan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen