Jaakke: "Stadionverbod Van Geel ongepast"

14 april 2006, 12:39

In Amsterdam is vol verbijstering gereageerd op het nieuws dat technisch directeur Martin van Geel niet langer welkom is bij AZ. Van Geel kreeg in een brief van AZ-voorzitter Scheringa te horen dat hij de komende vijf jaar geen toegang heeft tot het stadion van de Alkmaarse club. Ajax-voorzitter John Jaakke heeft zijn Alkmaarse collega Scheringa inmiddels uitgenodigd voor een gesprek om de lucht te klaren.

"Wij vinden het stadionverbod voor Van Geel ongepast", zegt de preses van Ajax. "Dat hebben we AZ in een brief laten weten. We gaan niet akkoord met deze maatregel. We hebben AZ uitgenodigd voor een gesprek. Dat lijkt ons een juiste gang van zaken. We vinden nog steeds dat we een goede verstandhouding met de Alkmaarse club hebben en willen dat graag zo houden."

"Ik begrijp best dat ze het jammer vinden dat Van Geel is vertrokken", vervolgt Jaakke. "Het is nooit leuk om iemand met veel kwaliteiten te verliezen. Maar volgens mij hebben heel veel bedrijven daar last van. Normaal gesproken zeg je dan dat het jammer is dat iemand vertrekt en drink je een biertje. Dat gebeurt nu niet. Bij Ajax tegen AZ kwam alleen technisch directeur Brands naar Amsterdam toe. Dat vind ik een beetje jammer."

Eerder had ook Van Geel al verbaasd gereageerd op het merkwaardige nieuws. "Ik wilde vooral de goede dingen van mijn dienstverband in Alkmaar koesteren, maar dit gaat nu wel heel erg ver. Dit slaat echt nergens op. Ik zou in mijn functie gebruik maken van kennis die ik bij AZ heb vergaard. Dat was de reden. Zelf wil ik er niet al te veel over zeggen. Ajax zal zich er in ieder geval niet bij neerleggen en op korte termijn contact met AZ over de affaire opnemen", aldus de technisch directeur van Ajax.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen