Blatter: "Brazilië heeft WK 2014 nog niet binnen"

14 april 2006, 12:46

FIFA-voorzitter Joseph Blatter heeft Brazilië er voor gewaarschuwd om niet te vroeg te juichen. De Braziliaanse bond gaf enige tijd geleden aan dat het zich kandidaat zal stellen om het WK van 2014 te organiseren en de algemene verwachting was dat de FIFA deze kandidatuur over zou nemen. De laatste keer dat het land een WK organiseerde was immers in 1950. Toch is het allesbehalve een gelopen race, benadrukt Blatter.

"Brazilië heeft nog een lange weg te gaan voordat het klaar is om een WK te huisvesten", zegt de Zwitserse FIFA-president over de kandidatuur van Brazilië. Het land liet tien dagen geleden via president Luiz Inacio Lula da Silva weten het zal proberen om de mondiale titelstrijd naar Brazilië te halen. "Na 64 jaar voldoet Brazilië eindelijk weer aan alle criteria om een WK te organiseren. Voetbal is één van de grootste passies van ons land en we verdienen het om weer eens een WK te huisvesten", stelde de president. 

Blatter is hier echter niet zo zeker van. Sterker nog, de preses van de wereldvoetbalbond riep twee andere Zuid-Amerikaanse landen op om de krachten te bundelen. "Waarom proberen Argentinië en Chili niet samen het WK te organiseren?", vraagt hij zich af.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen