V/d Vaart debuteert met remise, Chelsea wint wel

11 september 2010, 17:57   Bijgewerkt: 11 september 2010, 18:13

Rafael van der Vaart heeft Tottenham Hotspur in zijn debuutwedstrijd niet aan drie punten kunnen helpen. Met de Nederlandse middenvelder, deze week overgekomen van Real Madrid, in de basis, eindigde het uitduel van de Londense formatie bij West Bromwich Albion zaterdag in een 1-1 gelijkspel.

Door een doelpunt van Luka Modric na een klein half uur kwam Tottenham nog wel met 1-0 voor op het veld van de promovendus. Chris Brunt redde kort voor de pauze een punt voor de gastheren (1-1). Tottenham komt met het behaalde punt op vijf punten uit vier duels. Daarmee blijft het in de middenmoot van de Premier League.

Koploper Chelsea pakte wel drie punten. The Blues waren in een Londense derby met 3-1 te sterk voor hekkensluiter West Ham United. Mickael Essien en Salomon Kalou (ex-Feyenoord) maakten al in de eerste zeventien minuten het verschil. Didier Drogba deed bij beide goals het voorbereidende werk. In de slotfase voerden Essien met zijn tweede treffer en Scott Parker de eindscore overigens nog op tot 1-3.

Door de overwinning staat Chelsea na vier wedstrijden op het maximum puntentotaal van twaalf. Daarmee staat het maar liefst vier punten voor op Manchester United, dat eerder op de dag in een bizar duel 3-3 speelde bij Everton. ManU moest daardoor afstand doen van de tweede plek. Deze is nu in handen van Arsenal. In eigen huis wonnen The Gunners, zonder de geblesseerde Robin van Persie, met 4-1 van Bolton Wanderers. Bij rust was de stand in het Emirates Stadium nog in balans (1-1), maar daarna sloeg de thuisclub het gat. Marouane Chamakh, Alexandre Song en Carlos Vela waren trefzeker. Gary Cahill (Bolton) kreeg na de 2-1 een rode kaart.

Blackpool FC blijft het verrassend goed doen. De ploeg legde door een overwinning bij medepromovendus Newcastle United (0-2) beslag op de vierde plaats, met zeven punten. Fulham draait eveneens knap mee in de subtop. De Londense equipe bezet met één punt minder de vijfde stek na een 2-1 thuisoverwinning op Wolverhampton Wanderers. Voormalig AZ-speler Moussa Dembélé was opnieuw de grote man bij Fulham; de Belg tekende voor beide goals.

Manchester City, waar Nigel de Jong niet tot de selectie behoorde, staat ondanks de grote investeringen van deze zomer teleurstellend zevende. Tegen Blackburn Rovers werd zaterdag op eigen terrein puntenverlies geleden: 1-1. Ronnie Stam kwam met Wigan Athletic niet verder dan dezelfde score tegen het Sunderland van bankzitter Boudewijn Zenden. Wigan staat na vier duels op de zeventiende plek.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen