Vlaar: "Niet praten over gebrek aan spitsen"

13 september 2010, 00:00

Voor de zoveelste keer dit seizoen werd tegen NAC Breda duidelijk dat Feyenoord stootkracht in de voorhoede mist. De Rotterdamse ploeg speelde in het Rat Verlegh Stadion best aardig, maar miste voorin de finesse om het vele balbezit om te zetten in goals. Mede daardoor leed Feyenoord een onnodige nederlaag: 2-0.

De frustratie was zondagmiddag groot bij Feyenoord. “We speelden, qua voetbal, één van onze beste wedstrijden van dit seizoen”, verzucht Ron Vlaar, de aanvoerder van de Rotterdammers, tegen FCUpdate.nl. “Het ging heel aardig, maar als je zelf niet scoort en geen kansen weet te creëren wordt het een heel lastig verhaal.”

Eén goede spits zou van dit Feyenoord een heel andere ploeg maken, maar daar wil Vlaar niet te lang bij stilstaan. “Feit is dat we inderdaad geen echte spits hebben, naast Luc Castaignos. Maar hij is nog ontzettend jong, van hem mag je ook niet verwachten dat hij de ploeg op sleeptouw neemt. Toch is dat geen excuus. We hebben geen echte spits, punt. Zo is de situatie, daar moeten we verder niet over praten. We moeten door met de spelers die we hebben.”

“We moeten scherper zijn, aanvallend en verdedigend”, vervolgt Vlaar, die zag hoe zijn elftal tegen NAC tachtig minuten lang niet in de problemen kwam. “Maar omdat je zelf niet scoort, zijn details beslissend. Die details waren ditmaal niet in ons voordeel. Eén momentje van onachtzaamheid in de verdediging kostte ons de wedstrijd.”

“Dat is inderdaad even afwachten, we zullen zien wie er kunnen meedoen tegen Ajax”, aldus Vlaar. “Maar wie er ook spelen, we moeten er tegen Ajax gewoon weer staan. We weten hoe belangrijk die wedstrijd voor de club, en vooral onze fans, is. Een goed resultaat tegen Ajax kan bevrijdend werken. Dat moet het doel zijn.”

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen