Boulahrouz: "Wij zijn geen robots"

Koen Freriks
18 september 2010, 10:20   Bijgewerkt: 18 september 2010, 10:33

Khalid Boulahrouz is geschrokken van de hartstilstand bij Evander Sno. De verdediger van VfB Stuttgart is goed bevriend met de middenvelder van Ajax en grijpt het incident aan om kritiek te leveren op het drukke speelschema in Europa. Zo moet Boulahrouz zelf deze week twee wedstrijden binnen twee dagen spelen. Hij benadrukt dat het funest is voor de gezondheid van spelers.

"Het is gekkenwerk", aldus Boulahrouz in Bild over het speelschema. "Van afstemming tussen de federaties is totaal geen sprake meer. De gezondheid van spelers doet er niet meer toe."

De Kannibaal speelde afgelopen donderdag nog met Stuttgart in de Europa League tegen Young Boys (3-0) winst. Amper 40 uur later moet hij zaterdag in de Bundesliga alweer aan de bak tegen Borussia Mönchengladbach. 

Boulahrouz is bang voor meer incidenten als bij Sno, die een hartstilstand tijdens een duel met Jong Ajax op het nippertje overleefde. “Je ziet steeds meer van dit soort incidenten. Sno is mijn vriend, dus ik ben er erg van geschrokken", zegt de verdediger, die pleit voor meer rust voor de profs. "Wij voetballers zijn geen robots. Zo hadden veel WK-gangers maar negentien dagen vakantie. We moeten echt op ons lichaam letten, elk sterfgeval is er een te veel.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen