Douglas heeft eerste gesprek met Van Marwijk gehad

23 september 2010, 15:55

De poging van Douglas om Nederlander te worden begint serieuze vormen aan te nemen. De Braziliaanse verdediger van FC Twente heeft donderdag in Enschede zijn eerste gesprek met bondscoach Bert van Marwijk van Oranje gehad.

“Ik heb de heer Van Marwijk vandaag voor het eerst ontmoet”, vertelt de 22-jarige Douglas in een persbericht. “Ik heb hem gezegd dat ik graag Nederlander wil worden en het een grote eer te vinden als de bondscoach mij oproept voor het Nederlands Elftal. Ik woon nu drie jaar in Nederland en heb mij hier als persoon en voetballer sterk kunnen ontwikkelen.”

Van Marwijk is zeer te spreken over Douglas. “Ik wilde bovenal van Douglas horen dat hij graag Nederlander wil worden”, zegt hij. “Die overtuiging heb ik nu. Mocht hij het Nederlanderschap verkrijgen zie ik in hem een versterking van mijn spelersgroep, al heb ik verder geen toezeggingen gedaan. Maar hij is een interessante speler.”

Of Douglas kans maakt op een Nederlands paspoort is nog maar de vraag. Eerder deze week sijpelde het bericht door dat het CDA en de VVD tegen een versnelde naturalisatie van hem zouden zijn. Aangezien de nieuwe minister van Justitie, die hier de laatste stem in heeft, vermoedelijk van één van deze partijen komt, is het niet heel waarschijnlijk dat Douglas een voorrangsprocedure krijgt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen