Vucinic kopt Roma in slotfase langs Inter

25 september 2010, 22:45   Bijgewerkt: 25 september 2010, 23:04

Mirko Vucinic heeft zich zaterdagavond tot held van Rome gekroond. De papieren topper tegen Internazionale leek in een bloedeloze 0-0 te eindigen, maar in de extra tijd kopte de Montenegrijnse spits AS Roma naar een 1-0 overwinning. Het is pas de eerste zege van het seizoen voor de hoofdstedelingen.

De ontmoeting tussen Inter en Roma was de afgelopen seizoenen in de praktijk een topaffiche, maar wegens de teleurstellende seizoensstart van Roma was daar dit jaar geen sprake van. Voorafgaand aan het duel stonden de Romeinen immers met twee schamele puntjes uit de eerste vier wedstrijden voorlaatste in de Serie A.

Dat Roma echter niet te vroeg afgeschreven moet worden, liet het zaterdagavond zien. Vooral in de eerste fase van de tweede helft zetten de Giallorossi Inter, met Wesley Sneijder in de basis, onder druk. Tot doelpunten leidde het overwicht echter niet, waarna Inter langzaam maar zeker het initiatief overnam. Samuel Eto’o was in het laatste kwartier twee keer dichtbij een doelpunt voor de landskampioen, maar de Kameroener wist het doel van oud-Ajacied Bogdan Lobont niet te vinden.

Het bleken dure missers van Eto’o, want in blessuretijd stond Vucinic op. Hij kopte al duikend na een mooie voorzet van Daniele de Rossi Roma, tot grote vreugde van het thuispubliek, naar de winst.

Door deze knappe zege verlaat Roma de degradatiezone. Het staat nu vijftiende met vijf punten uit vijf duels. De concurrentie komt zondag echter nog in actie. Inter blijft voorlopig koploper, maar als Chievo en Brescia zondag winnen van respectievelijk Lazio en Bari zakken de Nerazzurri naar de derde plek.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen