FIFA helpt Feyenoord en AZ met innen transfergeld

Koen Freriks
2 oktober 2010, 09:11   Bijgewerkt: 2 oktober 2010, 10:20

Feyenoord en AZ krijgen hulp van de FIFA bij het innen van transfersommen, die zij nog tegoed hebben. De wereldvoetbalbond gaat de Nederlandse clubs bijstaan in een stevige procedure tegen twee wanbetalende clubs, meldt De Telegraaf zaterdag.

Feyenoord verkocht in het verleden Glenn Loovens voor 350.000 euro aan Cardiff City, maar dit bedrag is door de club uit Wales nog altijd niet opgehoest. De eerstedivisionist staat 45 miljoen euro in het rood, maar kon deze zomer wel dure spelers aantrekken. Het noodlijdende Feyenoord was lange tijd verbolgen over het uitblijven van maatregelen, maar krijgt nu eindelijk hulp.

Ook AZ heeft last van een wanbetaler. Haris Medunjanin werd voor 250.000 euro verkocht aan het Spaanse Real Valladolid, maar de middenvelder is nog altijd niet afbetaald. En dat terwijl hij alweer speelt voor een andere club.

"Duitse clubs houden zich aan de regels als ze worden aangespoord om betalingen te doen. Maar clubs van naam in andere Europese landen lappen de regels aan hun laars", zegt Maarten Fontein, namens Nederland actief bij de UEFA en European Club Association (ECA). "De UEFA en FIFA willen de sanctie opleggen dat ze niet mee mogen doen aan Europese competities. Wij willen dat ze ook in eigen land niet in actie komen totdat ze de transfersommen van hun spelers hebben voldaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen