City-coach Mancini: "Sta volledig achter Nigel"

5 oktober 2010, 14:13   Bijgewerkt: 5 oktober 2010, 14:20

Roberto Mancini is niet van plan om, net als zijn collega Bert van Marwijk bij Oranje, sancties uit te delen aan Nigel de Jong. De trainer van Manchester City spreekt op de website van zijn club zijn steun uit aan de omstreden international.

De Jong werd maandag door Van Marwijk verwijderd uit de selectie, naar aanleiding van zijn forse overtreding op Hatem Ben Arfa in het duel met Newcastle United. De Fransman liep daarbij een dubbele beenbreuk op. "Ik ga niet in op het besluit van Van Marwijk om Nigel uit zijn selectie te halen, dat is aan de Nederlandse bond. Maar ik wil als coach van Manchester City wel zeggen dat Nigel een echte winnaarsmentaliteit heeft, maar bovenal een geweldige speler is, die altijd eerlijk is en loyaal. Ik steun hem daarom voor de volle honderd procent", luidt de steunbetuiging van Mancini.

Eerder werd al duidelijk dat De Jong in Engeland geen schorsing opgelegd krijgt voor zijn tackle. Scheidsrechter Martin Atkinson had tijdens de wedstrijd de actie beoordeeld en besluit geen kaart uit te delen. Hij floot niet eens voor een overtreding en ook de commentator van de BBC beschreef de tackle als 'hard, maar fair'.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen