Newcastle vraagt FA De Jong te schorsen

5 oktober 2010, 18:28   Bijgewerkt: 5 oktober 2010, 19:04

Als het aan Newcastle United ligt, komt Nigel de Jong niet ongestraft weg met zijn horrortackle op Hatem Ben Arfa, die daarbij een dubbele beenbreuk opliep. Dinsdag hebben The Magpies de Engelse voetbalbond FA gevraagd passende maatregelen te nemen tegen de Nederlandse middenvelder van Manchester City.

“Newcastle United FC heeft vandaag (dinsdag, red.) een brief op poten naar de FA gestuurd naar aanleiding van de tackle van Nigel de Jong op Hatem Ben Arfa”, laat de Engelse promovendus op de clubwebsite weten. “De club heeft de FA gevraagd gebruikelijke maatregelen te nemen tegen De Jong vanwege diens, in onze ogen, onnodige en buitensporig harde overtreding.”

Volgens de regels van de FA is het niet mogelijk om De Jong te schorsen voor zijn overtreding op Ben Arfa. Scheidsrechter Martin Atkinson heeft het voorval namelijk al waargenomen en beoordeeld, waardoor vervolging op basis van videobeelden niet kan. De leidsman vond het niet nodig om De Jong geel, laat staan rood, te geven. In het schrijven maakte Newcastle daarom ook een kanttekening bij de arbitrage.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen