Groep A: Löws Duitsland verslaat Hiddinks Turkije

Ger
8 oktober 2010, 21:14   Bijgewerkt: 8 oktober 2010, 23:32

Guus Hiddink heeft met Turkije vrijdag weinig plezier beleefd aan de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland. Niet alleen verloor de ploeg op bezoek in Berlijn met 3-0. Ook zag de Achterhoeker de ervaren middenvelder Mehmet Aurélio met een op het oog ernstige blessure uitvallen.

In de eerste helft was Duitsland duidelijk beter. Het overwicht leidde tot kansen voor Sami Khedira en Lukas Podolski. Pas in de 42e minuut lukte het Miroslav Klose om keeper Volkan Demirel voor de eerste keer te passeren.

In de tweede helft was het spelbeeld niet anders. Duitsland domineerde, al kreeg ook Turkije goede kansen. Hamit Altintop faalde voor de Turken, waarna Mesut Özil en wederom Klose het duel beslisten. Door de overwinning is Duitsland nu alleen leider in groep A met de volle winst uit drie duels. 

Klose liet met zijn twee doelpunten zien het scoren nog niet verleerd te zijn. De aanvaller zit bij regerend landskampioen Bayern München geregeld op de bank. In de Duitse nationale ploeg scoort de in Polen geboren Duitser er lustig op los. Door zijn twee doelpunten is Klose Gerd Müller, de Duitse topscorer aller tijden, tot op 11 doelpunten genaderd. Müller scoorde in het verleden 68 keer voor Die Mannschaft. De teller van Klose staat na vrijdag op 57.

In navolging van Duitsland boekte ook Oostenrijk een overwinning. De ploeg was op eigen veld met 3-0 te sterk voor Azerbeidzjan. Na twee duels kent ook Oostenrijk nog de volle score. Turkije zakte door de nederlaag met zes behaalde punten naar de derde plaats in groep A.

Debutant Marvin Ogunjimi schonk België drie punten in het treffen met Kazachstan. De aanvaller van Racing Genk kwam direct na de pauze in het veld en nam op het kunstgras in Astana beide treffers voor zijn rekening: 0-2.

Bij de Belgen had Ajax-verdediger Toby Alderweireld een basisplaats, net als oud-Ajacied Jelle van Damme en voormalig PSV'er Timmy Simons. Kort voor de tweede tegentreffer kreeg Kazachstan twee teleurstellingen te verwerken. Eerst keurde de arbiter om onduidelijke redenen de gelijkmaker af, kort daarna moest verdediger Alexander Kislitsyn wegens twee gele kaarten het veld verlaten.

Voor de Rode Duivels is het de eerste zege in groep A. Duitsland en Turkije waren vorige maand te sterk voor de ploeg van keuzeheer Georges Leekens.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen