PSV heeft miljoen voor Koeman eindelijk binnen

11 oktober 2010, 23:50   Bijgewerkt: 11 oktober 2010, 23:56

Valencia heeft eindelijk aan de rekening van PSV voldaan. Bij het vertrek van Ronald Koeman van de Eindhovense formatie naar de sinaasappelstad, eind 2007, spraken beide clubs af dat PSV 1 miljoen euro zou krijgen als Valencia zich binnen drie jaar voor de Champions League zou plaatsen. Dat Koeman in die periode dan eventueel al vertrokken zou zijn, deed volgens de clausule niet ter zake.

Met een derde plek in de Spaanse Primera Division stelde Valencia een plaats in het miljoenenbal veilig. En dus stuurde PSV een rekening naar de Spanjaarden, maar die weigerden deze te betalen omdat Koeman in het voorjaar van 2008 al de laan was uitgestuurd. “We hebben vorige week een streng briefje gestuurd en het geld is direct overgemaakt”, vertelt PSV-directeur Tiny Sanders aan Voetbal International.

De volgende equipe die nog een openstaande rekening heeft in Eindhoven is Betis Sevilla. De FIFA stelt dat PSV nog 3,5 miljoen euro tegoed heeft de noodlijdende Spanjaarden inzake de transfer van aanvaller Robert, in 2007. Betis Sevilla tekende echter beroep aan bij het Internationaal Sporttribunaal in Lausanne. Dat liet PSV weten dat er over vijf of zes weken uitspraak gedaan wordt in de zaak. “Ze wilden nog wat extra informatie van beide partijen. Die hadden wij binnen een dag verzameld. We wachten nu maar weer af”, aldus Sanders.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen