Leekens na 4-4: "Hadden 8-2 moeten winnen"

13 oktober 2010, 07:02

België-Oostenrijk was dinsdag zonder twijfel dé wedstrijd van de avond. In Brussel maakten beide teams er een fraai gevecht van, die geen winnaar opleverde: 4-4. Vooral België baalde daar flink van. De ploeg boog in de slotfase een 2-3 achterstand om in een 4-3 voorsprong, maar gaf in blessuretijd de winst weer weg.

"We hadden deze wedstrijd met 8-2 moeten winnen, alleen de goden waren niet met ons", noteert Sporza op uit de mond van bondscoach Georges Leekens. Hij had weinig aan te merken op het spel van zijn ploeg, behalve dat er te weinig gescoord werd. "We spelen aanvallend een goeie wedstrijd. Zet al onze kansen achter elkaar en je hebt een samenvatting die tot 2 uur 's nachts duurt. Bij hen gingen alle kansen erin en wij hebben als jonge ploeg nog last met de efficiëntie. We gingen van euforie naar depressie en terug. Maar onze mentaliteit was er een om U tegen te zeggen."

Verdediger Nicolas Lombaerts, de maker van de 4-3, begrijpt er niets van dat België niet won. "Als je vier keer scoort en zoveel kansen krijgt, moet je altijd winnen. Ongelooflijk dat we vier tegengoals krijgen. We konden hier een goeie zaak doen door het verlies van Turkije. Helaas was het een draw. Maar er is nog niks verloren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen