Van Dijk: "Winnen van Twente kan boost geven"

14 oktober 2010, 10:39   Bijgewerkt: 14 oktober 2010, 10:47

“Een goede serie”, dat is wat Feyenoord volgens doelman Rob van Dijk nodig heeft. De Rotterdammers staan na acht duels met acht punten dertiende in de Eredivisie, maar door een zege komend weekend op FC Twente kan de wereld er straks heel anders uitzien, stelt de geroutineerde sluitpost.

“Winnen van FC Twente kan ons een onwijze boost geven”, vertelde Van Dijk op de Feyenoord-site. “We hebben een goede serie nodig om aan te haken bij de nummers vijf tot en met tien. Die clubs ontlopen elkaar niet veel en Feyenoord past daar zeker tussen. Als we FC Twente zouden verslaan, gaat iedereen alweer heel anders tegen Feyenoord aankijken. Wat dat betreft kan alles zomaar in één klap omdraaien.”

Dat een goede serie van Feyenoord aanbreekt, is gezien het programma niet heel waarschijnlijk. De havenstedelingen treffen achtereenvolgens Twente (thuis), PSV (uit), VVV (thuis), AZ (uit), Roda JC (thuis), Heerenveen (thuis) en Groningen (uit).

Behoudens het duel met VVV zullen het waarschijnlijk allemaal wedstrijden worden waarin de druk op het Feyenoord-doel groot is. “Bij een club als Feyenoord zou het zo moeten zijn dat je de hele wedstrijd op wacht staat en misschien twee echte reddingen moet verrichten”, zegt Van Dijk. “Ik moet zeggen dat het voor een keeper iets makkelijker is om geconcentreerd te blijven als je veel te doen te krijgt, maar ik heb toch liever dat ik twee ballen in een wedstrijd krijg en we gewoon winnen.”

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen