Voetbalbond doet Bayern München voorstel

Ger
15 oktober 2010, 18:11   Bijgewerkt: 15 oktober 2010, 23:45

De KNVB heeft Bayern München vrijdag via de telefoon en per brief laten weten hoe het over de blessure van Arjen Robben denkt. De nationale voetbalbond heeft de Duitse club ook een voorstel gedaan over het vervolg van de gesprekken over Robben en de berichtgeving over Mark van Bommel. De KNVB wil de inhoud van het standpunt en voorstel niet toelichten en Bayern alle tijd geven om na te denken en te reageren.

Beide partijen liggen al enkele maanden volledig met elkaar overhoop. De woede van Bayern ontstond naar aanleiding van de WK-deelname van sterspeler Arjen Robben met Oranje. De aanvaller scheurde vlak voor de mondiale titelstrijd een hamstring, maar kwam uiteindelijk toch in Zuid-Afrika in actie. Bij terugkeer in München bleek de Groninger echter zo geblesseerd dat hij tot grote woede van de Duitsers pas na de winterstop kan spelen.

De verliezend finalist van de laatste editie van de Champions League wachtte al weken op een voorstel van de KNVB. Bayern wenst financiële compensatie voor de blessure van Robben. De club wil desnoods een forse schadevergoeding via de rechter afdwingen. Bert van Oostveen, directeur van de KNVB, liet eerder al weten dat hij een rechtszaak met vertrouwen tegemoet ziet.

Trainer Louis van Gaal neemt geen stelling in de rel tussen zijn werkgever en de KNVB. "Het bevalt me niet", zei de oud-bondscoach van Oranje vrijdag tijdens een persconferentie. "Maar ik kan er niets aan veranderen. Trainers, spelers, artsen, clubs en nationale voetbalploegen hebben allemaal hun eigen verantwoordelijkheid. Vooral de verantwoordelijkheid van een speler wordt nog wel eens vergeten."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen