Man United thuis niet langs West Bromwich

16 oktober 2010, 17:55   Bijgewerkt: 16 oktober 2010, 19:14

Manchester United heeft voor de vijfde keer in acht competitieduels gelijkgespeeld. De ploeg van manager Sir Alex Ferguson kwam zaterdag op het eigen Old Trafford niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen West Bromwich Albion.

Manchester begon zonder Wayne Rooney in de basis. Ferguson stelde dat de spits geblesseerd was, maar Rooney zelf wist van niets. Door de beslissing van de coach om de Engelse international op de bank te posteren zullen de geruchten over een conflict tussen de twee wel weer oplaaien. Beide kemphanen zouden sinds kort op gespannen voet leven omdat Rooney alleen voor een absurd hoog salaris wil bijtekenen. De clubleiding van ManU wil echter niet aan zijn eisen voldoen.

Zonder Rooney begon Manchester goed. Vooral in het eerste kwart speelden The Reds Devils uitstekend en de 2-0 ruststand, door goals van Hernandez en Nani, zal dan ook weinig wenkbrauwen hebben doen fronsen. Na de pauze zakte het spel van de thuisclub echter naar een abominabel niveau. Bovendien hielp Man United de bezoekers in het zadel. Patrice Evra maakte kort na rust een eigen goal en niet lang daarna profiteerde Somen Tchoyi van een zeldzame fout van keeper Edwin van der Sar. ManU speelde vervolgens amper nog iets klaar en het bleef dan ook bij 2-2.

Na acht speeldagen in de Premier League heeft Manchester United veertien punten. The Mancunians werden op doelsaldo gepasseerd door Arsenal, dat thuis met 2-1 zegevierde over Birmingham City. The Gunners, nog altijd zonder Robin van Persie, kwamen door toedoen van Nikola Zigic na een half uur met 1-0 achter. Samir Nasri (strafschop) en Marouane Chamakh bezorgden hen echter alsnog de winst. De rode kaart van Jack Wilshere in de extra tijd deed daar niets aan af.

Arsenal en Manchester hebben beide veertien punten. Dat geldt ook voor Tottenham Hotspur. De ploeg van Rafael van der Vaart bereikte dat aantal na een 2-1 zege bij Fulham, waar ex-AZ’er Moussa Dembélé terugkeerde van een blessure. Ook Carlos Salcido (oud-PSV) stond in de basis bij de thuisploeg.

Manchester City is de andere ploeg in Engeland die veertien punten op de teller heeft staan. The Citizens hebben echter nog een duel tegoed, komende zondag uit tegen promovendus Blackpool FC. Chelsea voert later op de avond bij winst op Aston Villa het verschil met de vier achtervolgers op tot zeven punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen