Eindhoven wil PSV niet steunen

17 april 2006, 19:51

De gemeente Eindhoven heeft afwijzend gereageerd op de vraag van PSV om het stadion mede te financieren. Dit komt PSV niet goed uit. De club loopt hierdoor vier miljoen euro mis.

PSV-voorzitter Rob Westerhof (foto) beredeneert: "De gemeente Amsterdam heeft, geloof ik, 28 procent van de Arena in handen en het Rotterdamse Havenbedrijf heeft een businessroom in de Kuip. Maar de garantstelling is de makkelijkste manier om ons te steunen. Bovendien lijkt het de gemeente niet veel te kosten", aldus Westerhof tegenover het Eindhovens Dagblad.

De preses vindt dat de gemeente de plaatselijke voetbalclub wel mag steunen: "Eindhoven is de enige stad in Nederland die geen steun verleent aan de lokale voetbalclub. Ook internationaal is Eindhoven een uitzondering. Philips heeft de club altijd gesteund, nu is de gemeente aan zet."

Momenteel hebben de Eindhovenaren een jaarlast van elf miljoen euro. "In drie jaar tijd heeft de club een verlies van dertig miljoen geleden, dat kan zo niet verder. Natuurlijk hebben we ons weer voor de Champions League geplaatst, maar dat is alleen gunstig voor de korte termijn", vertelt de voorzitter, die onlangs aankondigde af te treden indien de club de komende twee jaar wederom verlies lijdt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen