Lok: "Vertrek Van Hooijdonk was een fout"

18 april 2006, 10:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

NAC Breda-trainer Cees Lok steekt de hand in eigen boezem. Nu zijn ploeg er niet in is geslaagd om boven de rode streep te eindigden, is hij niet mals in zijn zelfkritiek. Zijn belangrijkste fout is, volgens hem, het gedwongen vertrek van Pierre van Hooijdonk.

Toen Lok aantrad als trainer van NAC Breda, besloot hij dat het voor de club het beste zou zijn wanneer Van Hooijdonk zou vertrekken. "Toen die situatie ontstond, ga je denken", zegt Lok in het AD. "Wat gebeurt er met de groep? Iedere ploeg heeft bepaalde spelers nodig die in het veld corrigeren als dat nodig is. Dat is bij ons nu wellicht minder gebeurd."

"Ik heb in januari al gezegd dat we aan het einde van het seizoen pas konden beoordelen of de beslissing om Pierre te laten gaan een goede was. Op dit moment moet je zeggen dat het niet zo was", aldus Lok.

De oefenmeester waakt, in de aanloop naar de play-off tegen TOP Oss overigens voor onderschatting. Volgens Lok zal zijn ploeg er een hele kluif aan krijgen om zich alsnog te handhaven in de eredivisie. "We zullen de nacompetitie niet met twee vingers in de neus gaan winnen. Het wordt gewoon oppassen geblazen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen