Beckenbauer presenteert gouden bal voor WK-finale

18 april 2006, 12:16

Eén van de slechtst bewaarde geheimen van de laatste weken is nu officieel: de finale van het WK in Duitsland zal gespeeld worden met een speciale gouden bal. Franz Beckenbauer en Adidas-directeur Herbert Hainer hebben het fraaie stuk leer dinsdag officieel gepresenteerd. 

De bal is een goud met zwarte uitvoering van Teamgeist, de officiële bal voor het WK. Het land dat de finale wint, mag de komende vier jaar al haar interlands spelen met de gouden bal.

"Het verbaast me dat niemand eerder op het idee is gekomen", zei Beckenbauer als voorzitter van het organisatiecomité van het WK. "De finale van het WK is eens in de vier jaar de belangrijkste voetbalwedstrijd en verdient een speciale bal." 

Sponsor Adidas vijftien goudkleurige ballen laten maken. De ballen zijn ook anders omdat ze niet in Thailand zijn gefabriceerd, maar in Duitsland. "Het is voor het eerst dat voor de finale van het WK een aparte bal zal worden gebruikt. Wat mij betreft begint in Duitsland een nieuwe traditie", aldus Beckenbauer.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen