Volendam naar koppositie dankzij zege op RBC

25 oktober 2010, 23:16

FC Volendam is maandagavond op gelijke hoogte gekomen met koploper FC Zwolle in de Jupiler League dankzij een zege op RBC Roosendaal. Thuis werd de Brabantse formatie met 3-1 opzij geschoven, al mocht de ploeg zichzelf aanrekenen dat het de wedstrijd niet eerder in het slot gooide.

FC Volendam kwam goed uit de startblokken en dit resulteerde in een vroege voorsprong, toen Kees Pier Tol in de achtste minuut zich net iets alerter toonde dan RBC-doelman Arjan Christiansen en de 1-0 binnenkopte. Lang kon ‘Het andere Oranje’ niet van deze voorsprong genieten, aangezien het al in de veertiende minuut de gelijkmaker kreeg te slikken. Melvin de Leeuw kon een vrij trap van Marcel van der Sloot achter Robin Ruiter koppen.

Toch bleef Volendam het beste van het spel houden en kreeg het in de 26ste minuut de uitgelezen kans om op weer op voorsprong te komen. Er werd in het strafschopgebied van RBC een overtreding begaan, waarna Volendam-captain Paul de Lange mocht proberen om zijn ploeg vanaf de penaltystip weer aan de leiding te brengen. De aanvoerder faalde echter, waardoor beide teams met een 1-1 stand de rust ingingen.

In de tweede helft betaalde het Volendamse overwicht zich in 74ste minuut uit toen Melvin Platje zich mooi vrijliep en resoluut afrondde. Drie minuten voor tijd deelde Michiel Kramer de genadeklap uit, middels een bekeken stiftje over de RBC-goalie: 3-1.

Volendam komt door de zege op 22 punten uit tien duels, evenveel als FC Zwolle alleen heeft die ploeg een iets beter doelsaldo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen