AC Milan zegeviert nipt bij Napoli

25 oktober 2010, 23:33   Bijgewerkt: 27 oktober 2010, 03:19

AC Milan heeft voor het eerst sinds 1998 weer eens weten te winnen op bezoek bij Napoli. De ploeg van Massimiliano Allegri triomfeerde met 2-1 en klom door de belangrijke zege naar de tweede plek in de Serie A. Milan heeft twee punten minder dan koploper Lazio Roma.

Milan, dat zonder de geblesseerde Ronaldinho aan de afrtrap verscheen, toonde zich in de stromende regen direct gretig en dit leidde tot de 1-0 in de 22ste minuut doordat Robinho zijn schot fraai via de binnenkant van de paal zag binnenploffen.

Hierna brak een fase aan waarin beide teams gelijkwaardig aan elkaar waren en iedere formatie een aantal goede kansen kreeg. Breekpunt in de wedstrijd vormde het feit dat Michele Piazenza in de laatste minuut van de eerste helft rood kreeg, nadat hij even daarvoor al geel had gezien.

In de tweede helft hadden 'de Rosoneri' het overwicht wat resulteerde in de 2-0 door Zlatan Ibrahimovic in de 72ste minuut. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Milanese formatie in stadion San Paolo, maar het werd toch nog even angstig toen het Ezequiel Lavezzi door middel van een leep lopje nog terugzag komen tot 2-1. De gelijkmaker bleef echter uit.